Citrondrik - det indre bad af Corinn

City of Light har ved et par lejligheder anbefalet dem, der har været på briks, at de skulle drikke vand med frisk citron for at hjælpe nyrerne til udskillelse af affaldsstoffer. Corinn har, inspireret af dette budskab, skrevet følgende indlæg

Citrondrik - det indre bad

Citron er basedannende og udrensende
Saft fra ½ citron indtaget i vand på fastende hjerte om morgenen tilfører kroppen basedannende mineraler og renser kroppen effektivt for syre. Citron fremmer udrensning af urinsyre gennem nyrerne og samtidig stimulerer den sure og bitre smag din lever til at afgifte mere effektivt. Citron udrenser også syre fra dit mave- tarmsystem og giver en frisk og basedannende start på dagen.

Citrondrik

Vi kommer nemt til at få for meget syre i hverdagen, hvis vi ikke spiser mange grøntsager og drikker meget vand. Nogle frugter er basedannende – det er især de frugter, der indeholder mindst sukker. Citron, grapefrugt og granatæbler anses for at være mest basedannende. Andre frugter som fx appelsin og ananas indeholder meget frugtsukker og bør kun indtages i begrænsede mængder. Citron er den mest basedannende af dem alle, fordi citron ikke indeholder noget frugtsukker overhovedet.

Jeg drikker selv citron hver morgen. Min udrensende drik består i et stort glas vand (minimum 3 dl), hvori jeg presser saften fra ½ citron. Mere skal der ikke til, det er meget enkelt. Hvis du synes det er for surt, så start med ¼ citron. Kroppen vænner sig hurtigt til den sure smag, så giv ikke op. Drik det som det første om morgenen og – hvis du kan vente 20 minutter med at spise morgenmad, så får kroppen mulighed for at rense ud.

Vandet må ikke være for koldt, men stuetempereret vand er fint. Kogt, lunkent vand er mest skånsomt for kroppen og renser tarmsystemet mere effektivt. Hvis du har tendens til forstoppelse, bør du derfor koge vandet og lade det afkøle lidt (når du kan stikke din lillefinger i vandet uden at brænde dig, så har vandet den rette temperatur). Drik det varme vand lidt langsommere og vent med at spise til du har været på toilettet.

Du kan også tilføje lidt citronsaft i det vand du drikker i løbet af dagen, eller bruge citronsaft og citronskal som krydderi i din salatdressing eller i fx smoothies. Blot lidt citron til din mad stimulerer fordøjelsen. Husk altid at bruge økologiske citroner, så er du sikker på at der ikke er rester af sprøjtegifte i.

Skrevet af Corinn Sandhoff Pedersen, som har speciale i urter og healing
Comments

Fodbad med citron

En kvinde, som lider af kroniske smerter har søgt kontakt med City of Light. Hun fortalte dem, at hendes fødder tit er hævede, stive og ømme. Desuden udsender de en svag sur lugt.

City of Light anbefalede hende at tage fodbad med frisk citron. De sagde også, at det kun var hendes fantasi, der sætter grænser for, hvad hun kan lægge i fodbaddet. De nævnte bl.a. rosenblade.

images

City of Light har flere gange anbefalet fodbad med citron til dem jeg har haft på briks. De siger, at det giver en friskhed og at det virker dybt afstressende.

For at lave det perfekte citron fodbad skal du bruge en økologisk citron, som du skærer i skiver. Læg skiverne i det varme eller kolde! vand evt. med epsom salt (magnesium sulfat). Lad fødderne hvile i citron vandet 15-20 min., tør dem grundigt og smør dem med en fed creme. Resultatet er himmelsk.

Jeg faldt over en skøn artikel på oestrogen.dk om Velgørende fodbad med urter, som jeg gerne vil dele med jer: Læs mere…
Comments